Meet the Blogger

Hi! Mijn naam is Sanne, ik ben 22 jaar oud en studente communicatie, wonend in Tilburg en het gezicht achter het blog Worth Loving.

Worth Loving is opgebouwd uit onderwerpen waarover ik in de voorafgaande jaren elke keer aparte blogs over heb gehad. Ruim vijf jaar geleden kreeg ik als cadeau voor het behalen van mijn diploma op de middelbare school, een spiegelreflex camera. Een Canon 1000D met een 18-55mm lens, iets wat mij totaal niets zei, maar wat me wel fascineerde. Ik wilde dingen vastleggen, dingen die ik leuk vond delen met anderen. Ik begon met foto’s maken van steden en later, toen ik meer tekeningen begon te maken, ben ik daar ook artikelen over gaan schrijven. Ik startte een blog genaamd ‘Kunstmeisje’, de letterlijke vertaling van het meisje wat toen de blog runde. Mijn blog draaide vooral om tekeningen, ik kreeg verzoeken van mensen om een tattoo ontwerp te maken en zelfs verzoeken van Franse motorrijders of ik een motor voor hen wilde tekenen. Wat ik toen deed lees je hier, waarom ik dat deed is hier te lezen.

Later begon ik hier ook video’s over te maken, iets wat ik eigenlijk nog leuker vond dan foto’s maken, merkte ik. Ik stopte veel tijd in het editen van de video’s en wilde iedere actie die ik deed, vastleggen op beeld. Daarna volgde er een reeks aan korte films; video’s met verhaallijnen. Ik was de persoon in de film, maar ik filmde ook alles zelf. Ik plaatste mijn telefoon op een stoel, startte de tape en ging voor de camera staan en deed wat ik in beeld wilde hebben, en dit zo’n vijf keer achtereenvolgend van verschillende kanten. Dit koste veel tijd, en ik ben er daarom ook een tijdje mee gestopt omdat ik te druk was met de opleiding die ik toentertijd volgde; de opleiding tot apothekersassistente. Welke ik overigens ook heb afgerond. Ook hier is meer over te lezen hier en hier.

In het laatste jaar van de opleiding besloot ik te stoppen met Kunstmeisje. Ik moest een scriptie schrijven, mijn examens halen en een afstudeerstage afronden, dus het moest wel op een lager pitje. Ik opende een online portfolio, een systeem wat mij het gevoel gaf dat ik geen verplichting had er wekelijks iets op te zetten, maar wat gewoon een verzamelplek was voor alles wat ik verder wilde ontwikkelen. Ik opende ook een Facebook pagina waarop mensen mij konden volgen en up to date konden blijven van mijn ontwikkelingen. Ik kreeg steeds meer volgers en tot mijn verbazing bleef mijn bezoekersaantal stijgen.
In dit jaar kocht ik ook mijn videocamera, mijn beste koop ooit. Filmen is iets geworden wat ik ontzettend graag doe en waar ik in de toekomst nog veel meer mee wil gaan doen. Toen ik hoorde dat één van de komende opdrachten voor de studie, het maken van een blog is, besloot ik weer een doorstart te maken en een nieuwe blog op te zetten. Het bloggen kan ik als ‘actieve rust’ gebruiken tussen het studeren door. Ik vind het leuk en ik hoop jij ook.