Cosina Hi-Lite | Got a new baby

Een tijdje terug vertelde mijn opa dat zijn buurman een camera voor me had, hij wilde hem weggooien maar mijn opa zei dat ik hem wel graag wilde hebben. Mijn oma vertelde dat hij op rolletjes liep, vertaling: de toestel werkt met foto rolletjes, maar zij dacht stiekem dat hij nog perfect (als in; op rolletjes) werkte. Geeft niet, ik snapte wat ze bedoelde. Vandaag haalde ik hem op en het bleek een enorm mooie set te zijn met vier enorme lenzen en allerlei accessoires!

Lees meer


Ik had er niet heel veel van verwacht toen ik aankwam, het is een oudere man die nooit echt over iets van fotografie had gesproken. Ik wist vaag iets af van dat hij bij het leger heeft gewerkt en al snel arbeidsongeschikt raakte, maar verder dan dat kwam ik niet. Mijn oma liep met me mee naar binnen en we mochten plaatsnemen op de bank. De kamer was heel donker, totdat er een klein lichtje in de hoek ging branden, die de buurman onderweg naar het pakken van de camera aantikte.
Hij kwam met een enorme tas terug en een hele lange koker. Mijn hart ging al iets sneller kloppen want ik zag al wel dat dit niet ‘zomaar’ een cameratje was. Hij maakte hem open en daar lag een Cosina Hi-Lite camera, inclusief groothoeklens, macrolens, body met standaardlens en in de koker nog een énorme telelens. Ook zat er aan de body zelf nog een soort statief vast, om betere grip te hebben wanneer er grotere lenzen opstaan. Wauw.

20160209044708

Ik wou dat ik jullie er nu al iets meer over kon vertellen, maar dat kan ik niet. Er zit zoveel op en aan dat ik zelf eerst nog moet kijken hoe dit alles werkt en wanneer ik welke lens het beste kan gebruiken. Ik vind het al met al echt een ontzettend mooie toevoeging aan mijn andere twee werkende camera’s, die ik al heb. Ik ga hier zeker meer mee aan de slag en ik hoop snel wat nieuwe resultaten te kunnen delen. Het is weer een uitbreiding van iets wat ik graag doe en dat vind ik echt heel leuk.

20160209044714

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s