Assessment | Mijn presentatie

In één van mijn vorige posts schreef ik over een aangeraden video door mijn assessor, ‘What If Money Was No Object’ moest ik echt eens kijken. Dit weekend bekeek ik de video en ik het raakte me behoorlijk, waarover ik hier schreef. Niet alleen omdat er (naar mijn gevoel) te veel veren in me werden gestoken, maar ook omdat ik precies heb kunnen overbrengen wat ik wilde zeggen met dit project. Ik had belooft mijn presentatie online te zetten om een beter beeld te geven waarom dit nu precies mijn project omschrijft. Je kon het al voor een klein deel lezen in twee van mijn filosofie artikelen hier en hier, maar het hele ‘online leven’ hiervoor heb ik daarin niet beschreven. Wat ik wel deed in mijn presentatie.

Lees meer

Mijn presentatie

Mijn eerste dia bestond uit de weergave van mijn project; MyPaperPlane.nl (website), Young Folk magazine en Worth Loving, dit blog!

Dia02

Daarna ging ik een stukje terug in de tijd, ik beschreef over mijn opleiding, wat in het tweede jaar toch niet bleek te zijn wat ik wilde. Ik ging afleiding zoeken in hetgeen wat ik altijd al leuk vond; tekenen. Ik kreeg een spiegelreflex camera voor mijn eindexamens van het middelbaar, en maakte daarmee foto’s van al mijn tekeningen. Ik opende een blog, poste daarop mijn tekeningen en later ging ik dit ook filmen.

Dia03

Hier nog een aantal voorbeelden van wat ik toen maakte. De gitaar, waar het allemaal mee begon, vertelde ik ook over. Dit filmde ik amateuristisch met mijn iPhone door hem overal op te plakken, alles tachtig keer overnieuw te doen en dit zo te editen dat er ook nog een gangbaar, logisch verhaal in zat.

Dia04

In het web archief heb ik mijn blog van destijds nog deels terug kunnen vinden, zie de screenshot hierboven.

Dia05

Ik had niet alleen iets online, ik wilde ook graag een fysiek portfolio. Dus ik maakte een boek met al mijn tekeningen, omdat ik wist dat ik hier nog ooit iets mee wilde doen. Dit leek me handig om dan mee te nemen bij een kennismakingsgesprek voor de toekomstige studie, als middel om te laten zien wat ik allemaal deed. Hier blogde ik over en niet veel later stond ik daarmee op de blog van Aline, studente fotografie aan de Kunstacademie in Amsterdam.

Dia06

Ook had ik een aantal online vriendinnen die ook blogde, waarmee we soort community vormde met gast bloggen. We deelde op elkaars blog waar we goed in waren, om de content te verbreden.

Dia07

Op een avond vond ik een foto op Tumblr van een tekening van een motor. Getekend door Carter Asmann. Een man die tekent met koffieprints, niet alleen motors, maar echt allerlei dingen. Ik wilde dit ook kunnen en besloot mijn eerste motor te tekenen. Ook dit plaatste ik weer online.

Dia08

Referenties stroomde die week erna binnen, niet alleen op Nederlandse blogs maar ook op Franse en zelfs een Zweedse blog.

Dia09

Mijn eerste ‘echte’ teken aanvraag kwam van een Franse blog (Chazster), de vraag was of ik zijn motor na wilde tekenen. Inclusief een zelfde soort filmpje als die hierboven. Ik maakte er een heel werk van want ik wilde dat dit een rollend effect zou hebben online, zodat ik meer vraag zou krijgen. Ik legde het hele proces vast, maakte een filmpje en ook dit werd veel bekeken.

Dia10

In die tijd ontwikkelde ik ook steeds meer het foto’s maken zelf, dus niet alleen van de tekeningen die ik maakte. Ik pakte mijn camera thuis er steeds vaker bij (zie de bovenste drie foto’s) en ook nam ik hem mee naar steden zoals Maastricht, bezocht het Rijksmuseum en nam hem mee naar Parijs.

Dia11

En hier nog een aantal voorbeelden van de tijd daarna.

 

Dia12

In mijn laatste jaar van de opleiding tot apothekersassistente kreeg ik het te druk om nog een blog te kunnen bijhouden. Ik vond dat ik er een verplichting was om op zekere regelmaat iets te moeten posten, maar dat lukte niet meer toen. Ik besloot een online portfolio te maken, mensen konden daardoor toch up to date blijven over wat ik deed, ik had geen gevoelsmatige verplichting meer en zo was ik ook online bereikbaar.

Dia13

Eenmaal geslaagd voor de opleiding, ging ik een jaar werken. Ik kon eindelijk een goede videocamera kopen, waar ik nog steeds héél blij mee ben. Mijn teken video’s kon ik eindelijk naar hogere beeld kwaliteit brengen, ik maakte een reeks Short Feel Good video’s en wat lifestyle video’s zoals de Kerst video’s.

Dia14

Dit alles heb ik vertaald naar het project wat ik moest maken dit semester. Waarom zie je in de volgende sheets.

 

Dia15

De blog die ik gemaakt heb is hetzelfde ingedeeld als het portfolio wat ik daarvoor had, ook heb ik een kopje ‘school’ onder gemaakt om de specifieke onderwerpen toch wat apart te zetten.

 

Dia16

Inspiratie posts van mensen die mij oprecht enorm hebben geïnspireerd. Vooral het Support the Makers publicatie project waar ik hier overschreef en mijn (natuurlijk) favoriete film op Vimeo.

Dia17

Zoals ik al aangaf is de inhoud van deze blog iets wat ik deed voor afleiding, maar tegelijkertijd ook iets wat ik écht het allerleukst vind. ‘Discover your passion, it’s with loving it’ is daarom de zin die onder deze titel past en wat precies beschrijft wat ik ermee wil zeggen. En wat ook de link meteen legt naar Alan Watt.

Dia18

Mijn website; MyPaperPlane.nl kan je zien als het eindstation van dit blog. Het proces wordt hier beschrijven, het eindresultaat zie je op de website. De weg daartussen beschrijft de titel. En ik vond paper plane een mooi, simpel symbool om aan te geven dat het om een creatieve website gaat.

Dia19

De indeling van de website is – om het makkelijk te houden, hetzelfde als hier. Er is een introductie filmpje op de homepagina te zien waarbij je ziet wat ik toen – en nu nog steeds, doe.

Dia20

Ook maakte ik nog een sheet over de promotie video die ik maakte over HECTAS Facility Services en mijn eigen hogeschool: Fontys. Het is mijn eerste officiële video met ‘regels’ geweest waar ik me aan moest houden. Een uitdaging én heel leuk om te doen.

Dia21

Een van de content verplichtingen was het delen van jouw inspiratiebronnen op het gebied van communicatie. Dit waren onder andere de tekeningen van Carter Asmann waar ik al eerder over schreef, Support the Makers en Maddie on Things als promotie concept voor zijn serieuze concept This Wild Idea.

Dia22

Wat voorbeelden van Maddie on Things!

Dia23

Verder deelde ik ook nog een aantal favoriete fotograven, video makers en teken artists.

Dia24

Dan het laatste onderdeel; mijn magazine. De titel geeft mijn doelgroep aan en heeft als inhoud het blog, mijn website en de specifieke communicatie artikelen vertaald naar de doelgroep.

Dia25

Een verplicht onderdeel was een interview met een communicatie professional. Ik heb hiervoor Anna Nooshin gekozen. Natuurlijk heb ik haar niet persoonlijk geïnterviewd, maar ze is ook sinds een halfjaar actief aan het vloggen, waar ik veel van heb geleerd. Ik heb er voor gekozen haar verhaal over haar studie er in te plaatsen. Ze beschrijft in één van haar video’s precies hoe zij uit haar brede studie Communicatiewetenschappen aan de UvA, het beste heeft gehaald. Zo werd haar door profs gezegd dat ze geen internationale stage zou kunnen doen omdat ze dan twee blokken in één moest doen en dat nog nooit iemand had gedaan. Ze deed het toch, slaagde cum laude en is in een woord echt een voorbeeld voor mij. Doordat ik haar studie hierbij betrok maakte ik het weer aantrekkelijker voor de doelgroep.

Dia26

Een ander verplicht artikel was een fotoreportage, ook dit was geen moeilijke keuze. Het Rijksmuseum koos ik hiervoor.

Dia27

Het laatste, verplichte onderdeel was een filosofie artikel. Hiervoor schreef ik over waarom het belangrijk is te doen wat je leuk vindt. Wat ook weer linkt naar de video van Alan Watts.

Dia28

Deel twee van dit artikel staat verderop in het magazine ook nog vermeld. Deze is ook hier te lezen!

Dia29

Een documentaire moest er ook gemaakt worden, welke ik gemaakt heb over Cherouq. Ook een jong meisje die, ondanks dat ze ernstig ziek is geweest, ook het beste uit het leven heeft proberen te halen – en nog steeds doet. Wat ook weer gericht is naar de doelgroep.

Dia30

Er moest ook een typografische poster in zitten, deze maakte ik gelinkt aan de documentaire. Het geeft aan dat je leven te kort is om dingen uit te stellen en er uit moet halen wat erin zit.

Dia31

En na een kwartier was daar toch echt het einde aangebroken! Ik hoop dat ik zo inzicht heb gegeven in hoe het gelinkt staat aan de video van Alan, en dat ik zo nog meer mijn beeld van dit project heb kunnen overbrengen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s