Inspiration | Michael Sydney Moore


Eerder postte ik al een post over mijn favoriete mensen op Instagram, ik deelde met jullie mijn favoriete film en ik stelde jullie voor aan één van mijn favoriete, creatieve concepten.  Er mist er eigenlijk nog eentje; een inspiratie post over tekenen. Hetgeen wat ik zelf ook graag doe. Een tijd terug kwam ik Michael tegen, een London based artist, een fine art creatieveling. En met fine art, bedoel ik echt heel fine. Iets waar ik zelf nog wat van kan leren!

Lees meer

Ik ben niet heel snel heel enthousiast over een artist die tekent of schildert, vaak omdat ik het heel zweverig vind wanneer je bepaalde dingen in iets moet zien of wanneer er een ‘verhaal’ achter zit, wat je dan schijnt te moeten begrijpen (hetzelfde vind ik bij foto’s). Ik houd van to the point zijn en dus ook in teken- en schilderwerk. Iets kan ook gewoon mooi zijn om hoe het is gemaakt, getekend of wat dan ook. Het moet niet mooi gevonden worden omdat er een of ander bijzonder verhaal achter verscholen zit. Dat maakt de kunst op zich voor mij niet mooier.


Michael woont dus, zoals ik hierboven al schreef, nu in Londen en kan zeggen dat hij zijn werk heeft kunnen maken van hetgeen wat hij het liefst doet. Over hem persoonlijk kan ik verder weinig vinden op zijn website, maar dat maakt het niet minder interessant.

Zo beschrijft hij zijn proces voor een opdracht:
Het proces begint bij het maken van een reeks foto’s gedurende zo’n 2 uur. Er worden dan meer dan honderd foto’s geschoten, waarvan hij er zelf 3 uitkiest. Dit zodat hij inzicht krijgt in hoe hij zijn werk het best kan gaan toepassen. Gemiddeld duurt het schilderen erna zo’n 6 tot 9 weken, waarbij er tussendoor een kleine onthulling zal zijn aan de klant en een vergadering zal plaatsvinden over wat er anders kan en wat er goed is.

Klik hier voor zijn Facebook, ook is hij te volgen op Instagram!

Verwante artikelen:
Inspiration | My favorite film
Inspiration | My favorite peeps on Instagram
Inspiration | Handmade movement
Inspiration | Daily Minimal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s