Video | Theoretisch verhaal achter de docu

Zo’n hele documentaire maken lijkt makkelijk: je filmt wat, zet het achterelkaar en het vormt zichzelf tot een filmpje. Echter zit er nog wel een theorie achter, want ‘een beetje filmen’ alleen is het niet. Mocht je het leuk vinden een kijkje achter de documentaire te nemen, klik dan snel verder!

Lees meerPersonage
Cherouq is een meisje van 18 jaar, wonend in Hoorn. Ze zit momenteel in haar afstudeerjaar van de opleiding tot onderwijsassistente. Ze staat ondanks de ziekte (nog steeds) volop in het leven, probeert te genieten van ieder klein momentje en is heel positief ingesteld.

Synopsis
De documentaire ‘Het Onderschatten van Positief Blijven’ gaat over een 18-jarig meisje, Cherouq. Ze kreeg op haar zestiende de diagnose lymfeklierkanker te horen en laat jou in deze documentaire zien hoe zij daarmee omging. Haar leven stond stil, toen de rest volop aan het genieten was van het studentenleven. Ze had avonden wanneer ze tien zakken chemo binnen kreeg en moest dealen met haaruitval en gewichtstoename op een moeilijke leeftijd. Dit alles hield haar niet tegen het op te geven, ze zette door en inmiddels is de eindstreep inzicht.

Locaties
We hebben eigenlijk maar drie locaties voor de documentaire gebruikt. Nummer 1 is het VU medisch centrum. De plek waar Cherouq veel tijd heeft doorgebracht tijdens haar ziekte. Nummer 2 is Amsterdam, we hebben gefilmd door de straten van Amsterdam, in de tunnel die door het Rijksmuseum heen loopt en in de tuin daarnaast. En de laatste locatie was mijn eigen studentenkamer in Tilburg.


Shotlist

De naam zegt het al, het beschrijft hoe de shots vastgelegd moeten worden, waar en met welke cameratechniek het moet gebeuren.

 

 

 

Benieuwd geworden naar de documentaire? Deze staat al online en is hier te bekijken!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s