Beeld & Kleur | In 4 simpele stappen een fotografische feed


In één van mijn inspiratie posts (klik hier om hem te lezen) deelde ik 3 van mijn favoriete Instagram accounts. Ik vertelde daarbij ook dat ik vind dat Instagram steeds meer wordt gebruikt om een onrealistische wereld te laten zien. Het is heel makkelijk een beeld te creëren wat niet bestaat. Maar de simpele, dagelijkse dingen belichten vanuit de goede kant en daar iets moois van maken, vraagt wat meer creativiteit. Ik leg je vandaag in 4 makkelijke stappen uit hoe jij ook zo’n feed kunt creëren, met voorbeelden van mijn eigen foto’s.

Lees meer

1. Symmetrie in foto’s
Of het nou symmetrie in het gezicht is, op je vensterbank met je nieuw gekochte plantjes of op foto’s. Symmetrie straalt vaak kracht uit qua beeld en compositie. Enkele voorbeelden:


2. Eigen perspectief
De welbekende hashtag #fromwhereIstand is niet voor niets een veelgebruikte, het maakt je foto nog meer ‘jezelf’ omdat je echt het beeld laat zien wat jij op dat moment ziet, hoe jij iets beleeft. Zo is de allereerste foto in deze post, helemaal bovenaan, een perfect voorbeeld. Verder zijn er ook nog andere opties:

 

3. Golden Hour & het weer
Een leuk zonnetje op de foto wat het beeld nog een extra mooie gloed geeft, of juist de regen benadrukken in een foto, geeft ook een extra beeld van je dag. Er bestaat zoiets als een Golden Hour (op deze website zie je een calculator die het per dag uitrekent)  waarbij je foto’s een soort gouden gloed krijgen door de zon die op dat tijdstip een bepaalde stand en gloed heeft.

(De derde foto is niet van mij, maar van het Instagram account van @AGuyNamedPatrick)

 

4. VSCOcam
De hele compositie van zo’n foto is leuk, maar wanneer de kleuren niet van het beeld spatten word je alsnog niet helemaal overtuigd. De meeste fotografische accounts – ook degene die ik heb laten zien bij mijn inspiratiepost, bewerken de foto’s met VSCOcam. Een fotografie app. De kleurenfilters van deze app onderscheiden zich van andere, wat vooral komt door de strakke, minimalistische bewerking. Wat het met een foto doet? Ik laat het je zien met een foto die ik maakte in het Rijksmuseum:


Omdat er veel blauw in deze foto aanwezig is, kies ik ook voor een VSCO filter met een blauwe ondertoon, die juist dat blauwe nog erg naar voren laat komen. Hieronder zie je de foto’s nog in het groot, om het effect nog wat beter te laten zien.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s