Inspiration | Favorite Vimeo Film

Sinds zo’n twee jaar houd ik me steeds meer bezig met video’s maken. Ver daarvoor was ik al een Vimeo fan, ik was iedere week wel opzoek naar mooie video’s om te bekijken en wat ik zelf ooit ook wel zou willen maken. Ryan Southwell is er één van de film makers waar ik veel video’s van bekijk, maar er is een film die me altijd is bij gebleven, welke niet van Ryan is. Dat is de film hierboven van Stanislas Giroux over de Trans-Siberian treintocht met als begin station Rusland, reizend door Mongolië met als eindbestemming China.

Lees meer

 


Seat 22
De titel van deze video, is de plek die hij in de trein toegewezen kreeg door het ticket wat hij kocht. De uitnodiging voor zijn avontuur en de basis van zijn film.

De reis laat je in drie weken zien hoe drie hele andere culturen zich ieder op zijn eigen manier voortleven. Zo trekt de trein zich door 1000 km Gobi-woestijn, nomadententen en 20 km Chinese muur. Daarbuiten ontmoet je in de trein mensen met dezelfde passie voor reizen en bestaan je maaltijden uit typisch culturistische gerechten.

Tijdens de film wordt je meegenomen vanuit het perspectief van de reiziger. Je kunt visueel meeleven met hoe hij alles heeft gezien en ontdekt. Elke stad die hij tussendoor bezoekt laat hij zien, met de aangegeven kilometers die de tocht naar de eindbestemming brengt. Het geeft je het gevoel dat hij je meeneemt in één van zijn mooiste avonturen, zijn culturele bezoeken aan de lokale bevolking en enthousiasme, door het opvoerende tempo in de film zelf en de muziek die daarbij perfect synchroniseert.

 

De film is hierboven te bekijken, meer video’s staan op zijn Vimeo kanaal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s