Behind the scenes tijdens mijn eerste docu #2

In mijn eerste verslag (klik hier) kon je lezen dat Cherouq en ik in het VU medisch centrum waren om onze eerste scenes op te nemen. Dag twee van het filmen – en daarbij ook de laatste dag, was dit weekend. Cherouq bleef gezellig een weekendje bij mij in Tilburg zodat we er rustig aan konden werken. Ze heeft het weer ontzettend goed gedaan en ik kan alleen maar zeggen dat ik nog meer bewondering voor haar heb gekregen.

Lees meer

 

De tweede film dag moest gevuld worden met antwoorden van ná de diagnose (de diagnose zelf hadden we al uitgebreid gefilmd in het VU). Ik had bedacht kaartjes te maken met de vragen, deze één voor één aan Cherouq te geven, haar een minuutje te laten nadenken en dan te gaan filmen. En dit ging echt heel goed. Zo hoefde ze niet meteen antwoord te geven – omdat het af en toe nogal heftige vragen waren, en zo kon ze toch even bedenken wat ze wilde antwoorden.

Ze zette zich vol in en kwam zelf ook met veel input en ideeën en dat was zo leuk. We deden het echt samen. We hebben het hele ziekteproces die dag goed kunnen vertalen in mooie beelden, en zijn allebei heel blij met het resultaat. Cherouq gaf ook aan dat dit weer een stukje mee heeft geholpen in het verwerken van die periode. Al was het wel intensief, want je praat normaal geen volle dag over alleen maar één heel heftig onderwerp. Ook het laatste deel – de periode waarin ze nu zit, vond ze zichtbaar lastiger te vertellen.

Binnenkort zal de volledige documentaire online komen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s