Promotion video HECTAS – Fontys

Begin december kwam ik aanmerking om een podium video te mogen maken voor mijn hogeschool, Fontys. De video zou afgespeeld worden tijdens de Best Practices Awards, het zou goed op je CV staan en het gaf je de kans om je netwerk uit te breiden. Ik besloot er op te reageren en werd uiteindelijk uitgekozen om deze film ook te mogen maken. Hierboven zie je het resultaat! Klik op ‘Lees meer’ als je het hele verhaal erachter wilt weten.

Lees meer

 

De podium video had een aantal eisen:
– Hij moest precies 4:15 duren;
– De code ‘Verantwoordelijk Marktgedrag’ moest sterk naar voren komen;
– Een aantal gesproken elementen móesten er in zitten;
– De deadline van deze video was 14 januari 2016.

Mijn eerste gesprek met de locatiemanager van Fontys Tilburg was vrijdag 11 december. We spraken af op Fontys zelf en hij zou mij de eerste stappen van de hele bedoeling uitleggen, het verhaal achter deze award en we zouden de data bespreken voor het filmen.

Het verhaal achter de video was dat HECTAS Facility Services (werknemers van HECTAS maken schoon op Fontys) een jaarlijkse werkdruk meting heeft, wat inhoud dat er ieder jaar gekeken wordt naar of de werknemers nog tevreden zijn over hun werk en wat er verbeterd kan worden. P4, één van onze gebouwen op de Fontys campus in Tilburg, was vorig jaar (2014-2015) een erg lastig gebouw om schoon te houden. Studenten gooide letterlijk alles neer waar ze stonden en wat er ook van gezegd werd, het leek steeds erger te worden.
Na de jaarlijkse werkdruk meting kwam dit sterk naar voren, hebben ze het goed bekeken en zijn er een aantal stappen uit voortgekomen. Zoals de extra prullenbakken in lokalen, het niet ‘s ochtends maar ‘s avonds schoonmaken van de ruimtes en ook de samenwerking is versterkt tussen de medewerkers van HECTAS en de mensen van Fontys binnen P4.

Ook Fontys Hogeschool Venlo moest aanbod komen in de film, waarbij naar voren moest komen dat er na de werkdruk meting een verbetering was in het materiaal waar de werknemers mee moeten werken. Zo zijn er compactere karren geleverd, een ergonomisch betere stofzuiger en is er ook hier gewerkt aan de samenwerking tussen Fontys, HECTAS en ook de studenten die er uiteindelijk voor moeten zorgen dat het ook schoon blijft.

23 December was mijn eerste draaidag. Ik had afgesproken met Marlies (communicatie medewerker) en Henk (Rayonmanager) van HECTAS om eerst naar Venlo te gaan om een aantal beelden te schieten, en daarna ook op Fontys in Tilburg. Dit alles verliep heel goed en soepel, de mensen op beeld wisten goed wat ze moesten antwoorden, het licht was goed en er was een goede sfeer.

De laatste draaidag was 5 januari, waarop we de laatste beelden in Tilburg schoten met Justyna (senior medewerker bedrijfsbureau/huisvesting). Ook dit verliep soepel en we waren binnen no time klaar.

Ik vond het erg leuk om te doen, om weer eens een andere film te maken dan wat ik normaal maak en er dan ook nog mensen mee te helpen. De film zal komen te staan op alle social media van HECTAS en natuurlijk ook op de website. Ook zullen we zien of we de prijs binnen slepen 14 januari tijdens de awards, dat zou wel érg leuk zijn!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s