Art Inspiration | Daily Minimal

Bron design: Daily minimal

Vandaag wil ik met jullie wat art-inspiration delen! Meestal ben ik meer van het tekenen, maar nu wil ik iets delen wat letterlijk het simpelste van het simpelste is, maar wat ik écht heel mooi vind. De naam zegt het al; een blog met elke dag een nieuw minimalistisch design.

Lees meer

 


Daily Minimal is opgezet door Pierre, een 20-jarige graphic designer en biologie student uit Parijs. Ik vind het in mijn categorie ‘apothekersassistente en communicatie student’ vallen; ik zie het verband er niet tussen, maar dat maakt zijn werk niet minder mooi. Zijn blog startte op 1 november 2014 en zijn bezoekersaantal stijgt nog steeds met grote aantallen. Hij baseert zijn werk op de natuur, wetenschap en de meest voorkomende dingen in het leven. Ik kan wel zeggen dat ik een beetje verliefd ben zijn geworden op zijn skills.

In een interview in het Kaltbult magazine vertelt hij dat hij de designs eerst uittekent en het daarna uitwerkt op computer. Waar hij ‘maar’ 30 minuten gemiddeld aan besteedt. Waarom geometrische designs? Omdat hij vindt dat dat de meest mooie manier is om ideeën en concepten in uit te beelden. “You can show everything you want simply and it is directly understandable by everyone. You don’t have to be an artist to understand what I want to show.”, mooi!

Ribbet collage2

Hij heeft meer ‘ingewikkelde’ designs dan die hierboven, maar ik merk zelf dat ik deze – eigenlijk voornamelijk de meest simpele, heel mooi vind. Zijn andere designs zijn te vinden op zijn website: Klik hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s