Visited | Selexyz Dominican Bookstore


Laatst was ik wat rond aan het kijken op Pinterest naar leuke bezienswaardigheden binnen Nederland. Ik kwam op een boekhandel uit, gevestigd in een oude dominicanenkerk in Maastricht. Laat dat nou ook net één van mijn favoriete steden in Nederland zijn. Afgelopen maand besloot ik naar Maastricht te gaan en hem te bezoeken, wat een plaatje!

Lees meer

De kerk heeft voor deze invulling jarenlang leeggestaan en werd veel gebruikt als opslagplaats. Erg zonde als je het mij vraagt. Ze hebben het helemaal gerenoveerd tot de oude staat van hoe de kerk oorspronkelijk was. Zeker het bezoeken waard, één van de mooiste boekhandels die ik ooit heb gezien.

De kerk is gevuld met een groot rek aan boeken, opgebouwd uit twee grote verdiepingen die je een grote ronde door de kerk laten lopen. Achterin de kerk, in de ‘koepel’ bevind zich een koffiebar. Hier kun je jouw gekochte boek meteen lezen onder het genot van een kop koffie, heel leuk!

Mocht je het willen bezoeken wanneer je in Maastricht bent, het ligt gelegen aan de Dominikanerkerkstraat nummer 1. Let goed op want het is een afgelegen straatje!

liefs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s