Visited | Het Rijksmuseum #1

Als je mij vraagt waarvoor je me midden in de nacht wakker zou mogen maken, dan is het een bezoek aan het Rijksmuseum. De inrichting, sfeer en natuurlijk de kunst die er hangt vind ik echt fantastisch. Tot mijn verbazing heb ik er, tot mijn laatste bezoek, nooit foto’s gemaakt, daar moest natuurlijk verandering in gekomen. Ik bezocht afgelopen maand het Rijksmuseum weer en ik maakte foto’s waar ik nu nog urenlang naar kan staren.

Lees meer

Omdat het redelijk wat foto’s zijn maak ik van deze reeks een tweedelige post, verdeeld in ‘Omgeving’ en ‘Binnen’, die laatste kunnen jullie nu gaan bekijken.

Het Rijksmuseum is ongeveer een jaar geleden helemaal gerenoveerd en echt het bekijken waard, ook al vind je kunst misschien niet zo leuk. De sfeer die er hangt en de inrichting van het gebouw in combinatie met de kunst die er hangt is echt heel mooi weergegeven. Bovendien is Amsterdam zelf ook een leuke stad om te bezoeken, binnenkort zal je bij ‘City Exploring’ ook een post hierover gaan vinden. En mocht je nog naar meer kunst opzoek zijn, dan ligt het Van Gogh museum aanliggend aan hetzelfde plein als het Rijksmuseum, kleiner, maar ook het bezoeken waard als je er toch bent!

Tip: houd er altijd rekening mee dat er in musea niet gefotografeerd mag worden met flits, dit is om de kwaliteit van de kunst die er hangt zo goed mogelijk intact te laten.


Processed with VSCOcam with hb2 preset

 Rijksmuseum

14946401842_babfe5edf5_k

 

Camera: Canon EOS 1000D met standaard kitlens: 18-55mm en polarisatie filter

 

liefs

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s