Sport | Waterpolo Zuid-West hoek

Waterpolo Zuid-West hoek

Afgelopen week werd ik door mijn neef – coach van een waterpolo team, uitgenodigd om er foto’s te komen maken tijdens een wedstrijd. Hij waarschuwde mij al voor het vreselijke licht in het gebouw wat vanuit ieder mogelijke hoek anders belicht wordt. Toch wilde ik graag de uitdaging aan gaan om er iets moois van te maken, ik kan hier tenslotte alleen maar van leren!

Lees meer

Het klopt wat hij zei, het licht was erg moeilijk om in te fotograferen, stond je aan de ene kant aan het zwembad, dan was het licht totaal anders dan aan de andere kant. Dit zie je ook aan de kleur van het water in sommige foto’s, mooi helder blauw aan de redelijk goede kant en groen-blauwig aan de minder goede kant.

Waterpolo Zuid-West hoek

Waterpolo Zuid-West hoek


Ik heb wat foto’s (zoals hierboven) zwart-wit gemaakt, omdat ik het licht niet mooi vond uitkomen vanuit de hoek van de foto. Het is en blijft heel lastig, maar wel heel leerzaam. Veel oefenen met ISO’s, f-waardes en diafragma’s, dan kom je al een heel eind!

De camera die ik gebruikt heb is mijn Canon EOS 1000D met 50MM lens en een polarisatie filter.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
Waterpolo Zuid-West hoek

Waterpolo Zuid-West hoek

 

liefs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s